Finlayson oli sokkoretken kohde

Sokkomatka 13.7 yllätti myönteisesti. Kohteeksi Tytti oli valinnut Tampereella sijaitsevan entisen Finlaysonin tehtaan alueen, joka on kunnostettu hienoksi Finlayson Art Areaksi. Oppaina toimivat Nieminen ja Niemiskä. 

Tutustuimme aluksi Finlaysonin intiimiin kirkkoon. Sitten suuntasimme entiseen tehtaaseen ja sen tiloihin sijoitettuihin näyttelyihin.

Näyttelykierroksen jälkeen vuorossa oli työväen iltamat viime vuosisadan alun tyyliin. Iltamat aloitettiin laulamalla pontevasti Internationaali ja sen jälkeen kuunneltiin tarkasti Eetu Salinin innostavia sanoja.

Iltamat jatkuivat miesvoimistelijoiden esityksellä ja näytelmällä. Lopuksi kuultiin Auliksen ja Tytin reipas potpuri.

Tehdaskierroksen ja iltamien jälkeen siirryttiin Tallipihalle nauttimaan yli sata vuotta vanhan reseptin mukaan tehtyä lihasoppaa, jota kehuttiin maukkaaksi. Ruokahalun kiihottamiseksi Nieminen tarjosi nurkan takana ryypyt kirkasta. 

Ruuan jälkeen jätimme jäähyväiset työläisten oloille ja siirryimme mäen päälle herrasväen tiloihin. Museo Milavida sijaitsee von Nottbeckien entisessä asunnossa. Siellä saimme käsityksen vallasväen asumisoloista ja pukeutumisesta.

Kotimatkalla poikkesimme Hatanpäähän Arboretumiin ihastelemaan upeita ruusuja.

Retki oli hyvin suunniteltu ja monipuolinen. Kiitos siitä Pienen Kulttuuripuodin Kirstille ja Kaukolle sekä tietysti retken järjestäneelle Tytille.

Mutta, voi sitä paahtavaa hellettä!

Kuvat ja teksti: Suoma Salonen

Harras hetki Finlaysonin kirkossa
Niemiskä eli toinen oppaamme
Eetu Salin eli Nieminen
Miesvoimistelijat vauhdissa. Rauli, Matti Aulis ja Jouko
Hölkynkölkyn. Pirjo, Paula, Anja, Rauli ja Matti