Neljän piirin konsertti

Tapahtuma oli neljän EKL:n piirin, Helsingin-, Uudenmaan-, Hämeen- ja Kymen piirin yhteinen konsertti. Kukin piiri järjestää vuosittain alueelaan konserttitapahtuman. Tällä kertaa järjestämisvastuussa oli Hämeen piiri.

Tapahtumapaikaksi oli valikoitunut Lahden Sibeliustalo, joka on toistuvasti nimetty maailman parhaiden konserttisalien joukkoon (The Sydney Morning Herald, The Guardian, The Wall Street Journal).

Tämänkertaisen kokonaisuuden teemana oli vanha suomalainen elokuvamusiikki, ja sen pääorkesterina vuonna 1923 perustettu Ykspihlajan Työväen Soittajat, kapelimestarinaan Kaisa Ekdahl.

Tänä vuonna 95 vuotta täyttänyt Ykspihlajan Työväen Soittajat on 25 -henkinen puhallinorkesteri, joka on pitkän historiansa aikana ehtinyt reissata maailmaa ristiin rastiin.

Heidän seurakseen lavalla esiintyivät niin ikään Ykspihlajasta ponnistava solisti Sami Heinonen, pitkän linjan iskelmälaulaja Pirkko Mannola, tangokuningatar Heidi Pakarinen sekä aina yhtä energinen Dimitri Keiski.

Konsertin juonsi näyttelijä Jukka-Pekka Palo. Konsertin suunnittelu ja käsikirjoitus Heikki Kahila.

Riihimäen Eläkkeensaajat järjesti matkan konserttiin ja matkalle osallistui yli kolmekymmentä henkilöä. Valokuvia emme konsertista saaneet, koska konsertin kuvaaminen oli kielletty.