Brändön kierros

Anivarhain aamulla 10. päivä heinäkuuta 30 jäsentä strattasi kohti Länsirannikkoa ja Brändön saaristoa.

Ensimmäinen pysähdys oli Paraisilla, jossa kyytiin hyppäsi oppaamme Marja. Sieltä jatkoimme Kustaviin ja edelleen lautalla Varstalaan. Tuhdin saaristolaislounaan nautimme Vuosnaisissa. Sitä ennen olimme jo nauttineet ylenmäärin upeista merimaisemista.

Lounaan jälkeen siirryimme isolla yhteysaluksella Ahvenanmaan puolelle Brändön saarille. Kiertelimme mutkaisia pikkuteitä läpi luonnon ja asutusten ja poikkesimme Brändön kirkkoon. Matka jatkui, mutta sitten tuli yllättävä stoppi. Joku paikallinen älypää oli jättänyt rekan lavan kapealle tielle ja vielä mutkan kohdalle. Emme voineet ohittaa estettä, eikä paikalle tulleista alkuasukkaista ollut apua.

Taitava kuskimme sai bussin käännettyä ahtaassa paikassa ja matkamme jatkui taas läpi luonnon ja asutusten Brändön saarelta saarelle. 

Aurinko paistoi ja kimalsi meressä. Sää oli täydellinen.

Kierroksen jälkeen saavuimme Kustaviin alkuillasta, nautimme munkkikahvit ja tuhlasimme rahamme käsityöpajoihin. Kotimatkallekin riitti jännitystä. Bussimme oli pikkuisen vaurioitunut matkalla, mutta selviydyimme Lopelle asti, jossa oli bussin vaihto.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, Hieno reissu!

Teksti ja kuvat: Suoma Salonen

Ahtaat paikat. Kuski ja opas selvittelevät ongelmaa.
Sirpa, Silja ja Marja nauttivat merimatkasta.